Doelstellingen

Water-Right verbetert de schoon drinkwater voorziening in ontwikkelingslanden. Voor arme mensen is ook een goedkope pomp niet zo maar in één keer betaalbaar. Water-Right zorgt voor veel gunstiger kredietvoorwaarden (6% per jaar) dan de meeste Micro Financieringsbanken (3% per maand).

Water-Right heeft als voornaamste doelstelling de beschikbaarheid van schoon drinkwater in de wereld te bevorderen. Hierdoor worden ziekte en sterfte als gevolg van besmetting door vuil water sterk teruggedrongen.

Doelstelling 1: schoon water

Ieder mens heeft recht op schoon water, met geld en kennisoverdracht initiëren en ondersteunen we locale initiatieven voor een duurzame ontwikkeling van drinkwater, sanitatie en waterbeheer. De  waterpompen dragen bij aan het verkrijgen van schoner water waardoor de hygiënische omstandigheden verbeteren en zo een bijdrage wordt geleverd aan een gezondere samenleving.

Doelstelling 2: eigen watervoorziening

Water-Right zet zich met een uniek concept in voor het wereldwijde recht op helder en gezond drinkwater voor iedereen, zonder vervuiling of gebrekkige toegang, altijd en overal. Met een door ons voorgefinancierde microkredieten krijgen mensen de mogelijkheid om zelf te investeren in het bezit en onderhoud van eigen waterinstallaties.

wat kunt u doen
Stichting Water-Right
Horstlaan 10a
3971 LC Driebergen-Rijsenburg
Tel: (+31) 343 533569
E-mail: info@water-right.nl
KvK: 30217002
Rek. nr.: 48.74.11.056
Uitleg

Breng een bekende op de hoogte van ons bestaan en ons werk. Het e-mail adres dat u invult wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.